2013. október 6., vasárnap

Assisi!

Kedveseim!

Képzeljétek el, hogy megtörténült első római stoppolásom! Assisit lőttem be úticélul, sőt jobban mondva lőttük be, mert megfűztem kedves Dóbék Ágnes barátnőmet, hogy menjünk együtt. Neki ez volt az első komolyabb stoppolása ezért mind a ketten izgultunk, de alapjaiban véve jó utunk volt. Az út apropóját az adta, hogy Ferenc pápa Szent Ferenc október 4-i ünnepe alkalmából apostoli látogatást tett névadója lakóhelyén.

Róma úgy néz ki, hogy neki is van egy "emnullása", amit úgy hívnak, hogy Grande Raccordo Annulare. Erről a körgyűrűről indul az A1-es autópálya, ezen kellett menni egy egy darabot, majd utána egy kisebb úton egy másik darabot. Kb. 160 km összesen amúgy Róma-Assisi asziszem. :D

A stoppolás pedig úgy zajlott, hogy megnéztem a neten azt, hogy hogyan menne fel egy autós a római M0-ra. Megnéztem az utolsó pontot, ahová még kivisz a tömegközlekedés és oda kiálltunk. Időközben kellett keresnünk kartonpapírt, amit egyszerűen szemétnek hívtunk. :) Szóval kerestünk szemetet, amire felvéstük az irányt. Ágnes meg is örökített a táblával meg a májkonzervvel, ld. a kép.

Amikor kiálltunk, egy darabig azért bizonytalankodtunk, hogy vajon tényleg jó-e az irány, mert annyira kevés feedback-et kaptunk, de aztán megállt valaki és mondta, hogy igen. Nem sokkal később pedig jött egy bácsika, aki elvitt az első pihenőig az A1-es autópályán. Ott kiálltunk Perugia táblával stoppolni. Nem sokkal később odajött hozzánk egy lány, aki mondta, hogy barátjával oda mennek, mi mondtuk, hogy igazából Assisibe, mondták, hogy nem gond, elvisznek minket oda. Nagyon jó fejek voltak jajj. :) Szóval kb. 11-kor álltunk ki és 15 órára már ott is voltunk Assisiben. Szerintem első útnak nem is rossz!

Mivel nem tartozik szorosan a témához ezért az ott tartózkodásról nem sokat írok. Itt  lehet megtekinteni a fényképalbumot. Egy fontos hírt azért kiemelnék: láttuk Ferenc pápát! Olyan kedves! Itt látható a videó!

Visszafelé azért nem ment minden annyira simán, de még éppen kibírható. Assisi határában esőben nekiálltunk stoppolni, egy kapott infó után átálltunk egy másik helyre, kb. 100 m-rel arrébb. Ott viszonylag hamar felvett minket Gianni, aki elvitt a A1-es autópályára -tudjátok az út két részből áll, autópálya és az azutáni autóút-   onnan következett egy jó hosszú várakozás, hol esőben hol anélkül. Végül a benzinkutas csávó szerzett nekünk egy fuvart Rómába és így meg is érkeztünk oda bele... :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése