2014. december 6., szombat

Liebster Award - díjat kaptam

A Liebster Award egy olyan vándordíj, amit bloggerek adnak bloggereknek, ezzel díjazva kedvenc szerzőiket és az általuk legjobbnak tartott blogokat. Köszönöm a kitüntetést Windbrechtinger Rudolf nagy barátomnak, aki a Librarium blogot írja, szerkeszti! Külön köszönet, hogy egy ilyen félárbocra ereszkedett blogost is támogat! :-)
Az alábbi bejegyzésben a díjjal együtt járó kérdésekre válaszolok, és én is továbbadom az elismerést.1. Mi volt a végső lökés, ami arra sarkallt titeket, hogy blogolásba kezdjetek?

A végső lökés az volt, hogy nem találtam szakirodalmat a neten a stoppolásról. Voltak kósza bejegyzések vagy egy-egy hős meghódítomstoppaleurópát kalandja, de hétköznapi embereknek való, hasznos tanácsokat megosztó stoppos blogot nem találtam. Ez adta a végső lökést: segíteni a többi kezdő stopposnak.

2. Mi a célotok a blogotokkal?

A célom ahogyan fentebb említettem segíteni a többi stoppolónak. Az idő előrehaladtával, sok tapasztalat begyűjtésével készült el a "hova álljak ki" és a "hasznos tippek stoppoláshoz" fül. Szeretek bevált utakról is hírt adni, vagy egy-egy vicces jelenetről szólni, ami stoppolásaim során történt.

3. Mi a legemlékezetesebb dolog/pillanat/történés, ami a blogotokhoz kötődik?

Sok emlékezetes dolog van, mivel az emlékezetes dolgokat írom le a blogba. :D Igazából azokat a pillanatokat szeretem, amikor visszajelzést kapok, hogy ezt meg ezt olvastam a blogodba és tényleg így van, köszönöm!

4. Mit szerettek a blogolásban, és mit nem?

Amit nagyon szeretek: írni. Küzdeni, hogy érdekes, humoros, fogyasztható legyen egy egy sztori. Kedves barátaim arcát képzelem el miközben olvassák az aktuális bejegyzésemet, elképzelem mi lenne az, aminek hatására nevetnek egyet, csóválják a fejüket, felszisszennek stb. ezek alapján készítem el a bejegyzést, nyilván az igazságtartalmat megtartva.
Amit nem szeretek: írni. Mivel sokszor nincs rá idő (a sztorit még melegében kéne megírni) és azt, hogy sokszor nem jön az ihlet.


5. Mi volt a legutolsó könyv, amit olvastatok? Írjatok róla néhány értékelő sort, akár tetszett, akár nem!

A legutolsó könyv Ottlik Géza, Iskola a határon c. regénye volt, mivel sajnos ez kimaradt, amikor kötelező volt. Tetszett bár volt, amikor vontatottnak éreztem. Különösen is tudtam értékelni, hiszen, ahová én jártam középiskolába annak is hasonló volt a légköre, mint a határon lévő katonai alreálgimnáziumnak (hierarchia, közösség, szoros együttélés, bajtársiasság stb.).


A díjat pedig szeretném továbbadományozni Bercinek, aki római útinaplóját szerkeszti Salve címmel. Kérdéseim a következők:

1. Miért élsz most Rómában?

2. Mi a célod a bloggal?

3. Mit szeretsz a blogolásban?

4. Vettél-e már föl stoppost és te stoppoltál-e? Ha igen, meséld el röviden a történetét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése