2011. október 10., hétfő

"Na de mi lesz, ha nem vesznek fel?"--avagy Sárkányból Bárány

Kb. ezzel a címmel tudnám összefoglalni az elmúlt hétvégét, melyet Sárkány Klári barátnőmmel töltöttem el kettecskén. Kláriról azt érdemes tudni, hogy jó barátnőm, vezetékneve nomen est omen, de most mégis csak bárányka lett és egész végig azon aggodalmaskodott, hogy „nem fog felvenni senki” :D
De nem lett neki igaza! (Itt kitérek arra, hogy a két szuper égi közbenjáró Brenner János és Naszályi Emil, mindenkinek tudom ajánlani az őket :)) )

Szóval stoppoltunk, Budakesziről Révfülöpre, onnan Tihanyba, Tihanyból pedig két ismerős benedek-rendi felhozott minket Pestre. Bár eredetileg Badacsony lett volna egyik célállomásunk, de ez időközben módosult, de hát ilyen ez a stoppos élet...

Na akkor lássuk a kalandokat!

Szombat reggel indultunk Budakesziről, az volt a tervünk, hogy kiállunk a Budaörsi útra és elmegyünk az érdi M7 felhajtóhoz, de fél óra állás után felvett minket egy nő, aki Fehérvárra tartott. Ennek nagyon örvendtük, mivel úgyis az autópálya volt a cél. Itt kis ízelítőt adok a nőcinkkel folytatott beszélgetésünkből. Na a nő kicsit széles volt és hastáncolt (sic!) és most azért ment Székesfehérvárra, hogy megtanulja a „fátyoltechnikát,” mert az oktatója nem tanítja Pesten (Rudi ezt a storyt neked tartogattam :D), na itt majdnem szétröhögtem magam… Aztán beszélgettünk az általánosan unalmas körökről: időjárás, telefonok, GPS…

Na megérkeztünk a Velencei pihenőhöz, itt tartottunk egy szünetet (kávé főzés gázfőzővel, kaja stb) és elkezdtünk stoppolni 10:45-kor, de itt várhattunk elég sokat (1 óra 15 percet), hogy eljussunk Balatonfüredre. Klári már tök kész volt, hogy senki nem áll meg, én meg folyamatosan hajtottam, hogy de, fel fognak venni - csak idő kell. 
Csendélet

Fíling

Megálltak páran, de csak Fehérvárig mentek, de nekünk maga a város nem köllött. Na Klári úgy gondolta, hogy tarthatatlan a helyzet és elmegy WC-re… mire visszajött, rögtön megállt egy buddhista BMV-s csávó (helyes is volt, jó kocsija is volt <3), aki pont Balatonfüredre ment, szóval tök állat volt! Kb. 180-nal mentünk, elég hamar leértünk Füredre, ahol ismét kajaszünet következett.
Füredről mentünk tovább Révfülöpre. Kb. 5 perc várakozás után elvittek minket Zánkára, ahol aztán szintén 5 perc várakozás után felvettek és mentünk Révfülöpre, ahol aztán várt minket sörrel és kulccsal Ágoston, a bencés pajti, ugyanis az ő családi faházikójában aludtunk. (Ez 14.00-kor volt, szal 9,15-kor indultunk, így mindenki kiszámolhatja mennyi volt az út.)


Miután megnéztük a faházat és a lelkünkre kötött minden tanácsot és feladatot, elindultunk felfedezni Révfülöpöt. Megnéztük a Rózsakertet, a Mólót (marha szép), evangélikus templomot és ettünk is valami meleg szerűt. Utána találtunk egy nagyon flesh kávézót, ahol ücsörögtünk elég hosszasan, mert jött egy viharka. Kipróbáltunk a badacsonyi borokat - hajj dejó volt! 

Móló+Klári

Csendélet léggyel

Fa


Miután megittunk mindent, eldöntöttük, hogy el kéne menni valami bolt szerűbe. Mivel falun voltunk szombat este már semmi nem volt nyitva, megkérdeztük, hol van benzinkút: „2 kilométer”-jött a válasz. Anyátok, hogy nem tudtok számolni rendesen, a kút volt vagy 5 km is!! Na mindegy, kicsit putris volt, de végülis bévásárolt Klári, mert nekem már nem sok pízem volt.

Eztán hazamentünk, tévéztünk és konstatáltuk, hogy rohadt hideg van. Hősugárzó sehol, na mindegy lefürödtünk forró vízzel és bebújtunk a hálózsákba és lefeküdtünk. Ekkor találtam rá kedvenc pókcsaládomra… úgyhogy embriópózban eltöltöttem egy kellemes éjszakát…

Reggel elég hamar kivetett minket az ágy (vajon mér…) és elmentünk valami reggeli után nézni. Miután megkajáltunk és megkávéztunk elindultunk Badacsonyba, először Badacsonytomajba, hogy a 10-es misén részt vegyünk. Na de 9.15-kor álltunk ki, autó is volt, a hely 10 percre volt, de senki nem volt képes felvenni. 10.30-kor elléptünk kávézni, aztán még volt egy árpád-kori templomrom, amit meg akartunk nézni és gondoltuk, hogy utána elmegyünk pizzázni, mert féláras akció volt az előző napi helyünkön (<3). Na ezt meg is ejtettük, igazi olasz volt a pizza!
Árpád-kori csörcs (1211-es első említés)


Ezután azt gondoltuk, hogy felmegyünk Tihanyba, mert onnan fogunk továbbindulni Pestre Ágostonnal és Jeromossal. 

Fél óra után megállt egy Toyota és pont Tihanyba mentek az apátságba! Tök jó volt, 14.10-re már oda is értünk és volt két óránk nézelődni. Ekkor én visszaemlékeztem, hogy Tihanyi Apátság honlapján van egy tök nagy webcamera. Anyát felhívtam és látott is minket! Készített is pár képet rólunk.
Balaton

Apátság

Lelkigyakház


"ezek mi vagyunk, a szabadság vándorai!" :))


Ezután még szintén beültünk egy kávéra és indultunk haza. Elég gyorsan felértünk a Bencés Tanulmányi Házba Kelenvölgybe, onnan Ágoston igyekezett visszaszállítani minket a Moszkvára (Köszi!!) Onnan 22-essel jöttünk vissza Keszire.


Jövő hét végén is stoppolni indulok várható út: Szeged-Makó-Hódmezővásárhely!

2 megjegyzés:

  1. Háhá .. egy sors társ :)

    " Lányok is szoktak stoppolni? No de ez nem veszélyes?! "

    L

    VálaszTörlés
  2. Kedves Laces,
    lányoknak kicsit könnyebb úgy hiszem, de persze veszélyes...
    Kata

    VálaszTörlés