2011. december 15., csütörtök

„Populi tutti acclamate al Signore!”


Bécsben eltöltött pár napunkról:
Szóval Kedveseim, Bécsben voltam Maresz barátnőmmel, természetesen stoppal! :-)
ANNYIRA JÓ VOLT!!!!

Hétfőn fél három és három között indultunk, először még pénzt váltottunk és vettünk elemózsiát az útra… 14.55-kor kiálltunk Budakeszin a törökbálinti útra és 3 perc múlva megállt az első fuvaros, aki történetesen Grácián testvér volt Zalaegerszegről. Nem voltunk biztos benne, hogy ő ezért nem mertük lerohanni kérdéseinkkel (Te ferences vagy?? stb.). Úgyhogy megmarad ez a mi titkunknak, hogy vele utaztunk.

Kirakott minket félig már Törökbálinton, ott igyekeztük megkeresni a győri M1 felhajtót. Na ott ácsorogtunk félórát, kaptunk pár feedbacket, de semmi… Na egyszer csak megállt egy nagyon szuper kocsi: bőrülés, nagyon csecse volt belülről és kívülről is… Mondta, hogy elvisz minket a budaörsi benzinkúthoz, ahol elmondása szerint tutira felvesznek… 

Ott voltunk 15.50-re. Még gyorsan kihasználtuk, hogy van még viszonylag normális WC és kiálltunk 16.00-kor a benzinkút végére Győr táblával. 16.15-kor megállt egy hiperszuperflash kocsi és kérdezte, hogy Győrbe megyünk. Mondtuk, hogy igazából Bécsbe. Mondta, hogy ő is Bécsbe megy, a bécsi repülőtérre! [röhögés, ujjongás, hogy van Gondviselés] 

Mentünk a sráccal, akit amúgy Alexnek hívnak. Maresz szerint lehet Sándornak hívják, csak menőzni akart. :D Na és vele hogy mentünk?! Jesszusom! Így átlagban 180-al flangáltunk, mert ment a gépe Szarajevóba. Üzletember volt. És ahogy törtük az utat a belső sávban, juhujj! Izgi volt! Sokat tanultam, csakhát a mi kis Renaultunk örül, ha kinyögi a 140-et :-)… Szóval nem tudom hasznosítani… Útközben megálltunk egyet kávézni, persze az ő kontójára…

18.45-re értünk a bécsi Schwechatra, ahol elég hülyék voltunk, mert vettünk jegyet a CAT-ra, ami ilyen vonatocska a city centerbe. Na ezt nem kellett volna, mert lett volna ingyen is.

Bementünk a városba és elrongyoltunk Irén nővérhez, a szállásadónkhoz. Nagyon szép szobát kaptunk az Iskolanővérektől, és milyen finom sütit, jahaj!! Irén nővérrel később tudtunk egy kicsit beszélgetni és a szívembe zártam az egészet… ;-)

Iskolanővérek szimbóleuma

Este elmentünk a Szent István dómba, annyira szépen ki volt világítva! Után vacsoráztunk, ittunk egy puncsot és kicsit későn, de nyugovóra tértünk.

Másnap reggel jó későn keltünk. Most a stoppoláshoz annyira nem tartozik miket néztünk végig, ezért csak felsorolom: Belvedere, Mária Terézia tér, Hofburg, vissza a szállásra, kicsi pihenés és végül Schönbrunn, majd este a szembeszomszédban lévő Polska Caffé. Jó volt! Cseszcs! ;-)

BELvedere BELülről
A misztikus MariTeri

Főzőcske a Schönbrunn teraszáról. Sissi is biztos kortyolgatott itt...:)

Érdekese képek:

Stüszivadász :D


Ásító hal? Vagy fogorvosi páciens??

Kedvenc: Ő Hektor a WC pumpa!
Jin
Szerda reggel elmentünk rorátéra a nővérek kápolnájába. Igazán internesönöl volt: vietnámi atya, egy vietnámi nővér és egy indiai, mi magyarok. Szóval sokfélék voltunk. 
Utána elnéztünk a Károly térre, a Károly-templomba, Rathasunál időztünk és végül mentünk egy kört az 1-es villamossal, mert az ugye körjárat, de amúgy NEM! Kivitt a fenébe, de visszajöttünk.

Ezek után Irén nővérrel csalinkáztunk egy jó sort, ami jó volt nagyon. Nem kellett azon gondolkodni, hogy merre menjünk, ő tudta… vagy legalábbis úgy csinált, mintha tudná… :D

Ezek után -olyan kettő fele járt az idő- ebédeltünk és kitaláltuk, hogy hogyan menjük haza. Vissza kellett menni a repcsitérre és onnan már kezdődik az A4-es autópálya. Na itt derült ki, hogy van ingyenes kis HÉV szerűség, ami kivisz minket a repülőtérre. 
Kimentünk és kb. 17.00-ra értünk ki, ú ez azért necces volt. Marha sötét volt már! Na elkezdtünk stoppolni egy helyen, sok magyar is jött, de mondták inkább egy másik helyen, a pálya bevezető szakaszán stoppoljunk. 
Meg is tettük és viszonylag gyorsan megállt egy német kocsi, aki Győrbe ment (Győr táblával stoppoltunk). Nagyon örültünk. Maresz csacsogott vele angolul, én hátul aludtam. Kiderült, hogy az AUDInál dolgozik és két hetente jön Győrbe… óh mondom, de rossz neki… Ja és két éve végzett az egyetemen…

Ő 19.00-kor kitett minket már Győrben. Itt kicsit mérges voltam, mert lehozott az autópályáról, na mondom mindegy. Itt elég sokat kellett várnunk (rezsóval kávéztam :-)) 20,45-ig, mert még maguk a győriek sem tudtak megerősíteni, hogy jó helyen állunk-e… 

A nihiles éjszaka és a Hold
Na nagy nehezen felvett egy kisteherautó, aki elvitt a felhajtóig. És kirakott, az öreg, sötét, nihiles iccakába. Na mondom dezsávű…. Mint Szegednél… Na mindegy, imádkoztam azért magamba erőteljesen, hogy el ne üssön az autó. Itt is, mint Szegeden, mindenki frászt kapott, hogy mi ott állunk. Hát igen, nem szokványos. Végül megállt egy kamion, felmászok, erre látom, hogy milyen fiatal a gyerek, aki vezeti. Ki is ült a fejemre, hogy „te fogsz vezetni?” Vitt minket Budaörsig, tökjó volt. Én aludtam a hátsó ágyon, mert ugyanis másnap én zháztam… legyen egy kis pihenés is. 22.25-re értünk Budaörsre, ott elmentünk mosdóba és kajolni. 

Majd kimentünk a Budakeszi útra és stopp. Ez 23.15-kor volt. Ott pedig két fuvarral eljutottunk Budakeszire épp 00.00-ra. 

No ennyi a legújabb történet, az adventi várakozásban! Csókolom a lelküket!

5 megjegyzés:

  1. Hűűű ! Kata, ez pont jól jött ... épp Bécsbe készülök jövő hét elején stoppal ! :) Eddig kétséges volt hogy megyek e, de most már tuti... az adventi vásárt is megnéztétek ? :) Kérdés: Hol volt a roráte? :)

    Üdv:
    L

    VálaszTörlés
  2. Nem lesz gáz! A lényeg, hogy a Budaörsi Mekinél állj ki a kijáratnál! Tök sok autó van, érdemes a Győr tábla megírása. Bécsből pedig a repülőtérről jó visszajönni. S-banh a HÉVszerűség neve, amivel ki tudsz jönni! Buli lesz meglásd! Rorate van minden templomban, de én az Iskolnővéreknél voltam, akiktől a szállást is kaptam! Amúgy ismerjük mi egymást személyesen? :-)
    üdv, Kata

    VálaszTörlés
  3. Óóó hát hogyne ! Kedves exBohóchal társam ! :) Visszafele Ernbergnél szoktunk visszajönni és ott elgyalogolunk az autópálya legelejétől az első benzinkútig (kb 4km ) kifele pedig sasadi útra szoktunk menni, Sasadival mi a baj? miért nem oda mentek? Egyébként eddigi stopok során bevittek a belvárosba szóval nem volt gond ! :)

    VálaszTörlés
  4. Nem mondod???! Jajj dejó, na heló Rocker! :-) Ernberges történetet nem ismerem... Sasadinál az a gond, hogy sztem tök veszélyes ott kiállni... Egyszer próbáltam, de egyszerűen nem tudnak megállni az autók. Sokan mennek a belső sávokban és nem vesznek észre stb stb... Hogy találtad meg a blogomat? Na páá

    VálaszTörlés
  5. Facebook, ha már az ismerőseim között is szerepelsz :P
    Sasadinál van egy nagyon kis fain benzinkút. No oda kell menni a akár táblázni a kijáróhoz akár kullancsozni a kútra. Az egyetlen baj és előnye egyszerre hogy onnan aztán bármerre mehetnek az emberek. Jobban megoszlanak a Győrbe és máshova menők szóval ha Balcsira, Fehérvárra, Győrbe, Keszthelyre, Bécsbe mentünk eddig mindig ott álltunk ki. :)
    Illetve itt :
    http://g.co/maps/wka63

    VálaszTörlés