2012. január 18., szerda

Budapest-Vác

Kedves Mindannyian!

Hát ez az utam inkább volt tanulságos, mint vicces, jó kedélyű, mosolygós, nyárias...
Tegnapi napon Vácra kellett mennem, mondom jó, megyek stoppal, arrafele még úgy sem stoppoltam, de amúgy sem jártam ott nagyon. Térképet persze itthon hagytam, mert azt ugye minek is elvinni magunkkal.

Na úgy kezdődött az egész, hogy megnéztem a neten hol van a Váci útnak olyan része, ahol nem csap el az autó, ha elkezdek stoppolni. Nos ez a noném Bagaria utcának térsége, melyről még nem igen hallottam, de van ott buszmegálló, amihez a 204/104/104A-s buszok tartoznak. Mivel ezekre buszokra csak Újpesten lehetett felszállni, ezért elzarándokoltam oda. Ez így Budakesziről szolid egy óra volt. Szóval a lényeg akkor, hogy Budakeszi, onnan Moszkva tér, Deák tér, Újpest-Városközpont. Itt nagy nehezen megtaláltam a 204-es megállóját (ez az ami "gyakran" jár, 30 percenként, a többi még ritkábban) és elmásztam vele ehhez a Bagaria utcához vagy mi a fene.


Na itt elkezdtem stoppolni (helyzetkép: autó sok, de nem állnak meg, amúgy kietlen sehol senki, raktárak) erre 5 perc múlva, hallom, hogy a túloldalon, a buszmegállóhoz tart két csövi, akik közül az egyik a Nílus-partján napozott sokáig.
Na mondom:
  1. át ne jönnek hozzám ezek ketten mert az gáz lenne.
  2. ne is szóljanak hozzám.
Hát sajnos eme vágyaim süket fülekre találtak és 3 perc múlva már üvöltöztek is át hozzám. "Árányoská, hát hova megy?" vagy "Árányoská, hát emelgesse a karját" (ez lényegebén annyit tesz, hogy valami erotikától túlfűtött kézmozdulatokat tegyek, mondom magamban, kisapám, a frászt!) na meg még egy csomószor átszóltak, próbáltam nem foglalkozni velük erre megint: "Árányoská, árányoská!" Átüvöltök: "Na?" Válasz: "Árányoská, árányoská, ott a kocsija!" Na futok a megállt autóhoz, nem érdekelt hova megy, csak innen el. (Itt összesen 15 percet álltam 12:15-12:32) Útközben derült ki, hogy annyira nem jó, amerre megy, az amúgy nagyon gavallér úriember sofőröm, ugyanis ő Fótra ment. És az annyira nem fekszik nekem. Kirakott Fóton egy helyen, ahol át lehet kerülni Dunakeszire, ami már közelebb visz a cél felé. Ott is egy 15 percet kellett várni (12,45-13,00) mire átvitt valaki, ő is rendes volt. Ő már a 2-es úton tett ki, onnan kocsival 15 perc Vác. Na elkezdtem stoppolni, és az volt a megdöbbentő, hogy kb. minden második autó sofőrje mobilozik!! Szoktam ezt eddig is figyelni, de ilyen sűrűn még nem láttam... :-(

Itt is 15 perc várakozás (13,15) felvett egy csajszi, Mercédesz terepjáróval, de annyira értett a dolgához,hogy a kocsiajtót is csak hosszas próbálkozás után tudta kinyit nekem. Elvitt Vácra egy árva kukkot nem szólt hozzám, hanem egyszerre vezetett, mobilozott és mekis kávét ivott...


Délután viszonylag későn végeztem Vácott ezért most meg sem próbáltam visszastoppolni, mert nem valami kedvesek az arrafele autókázók. Így kemény 280 Ft-ért vettem egy jegyet Pestre és hazagurultam.

Hát ennyi a legújabb kaland, még jelentkezem! :-)

6 megjegyzés:

  1. Ez a kis él a hangvételben az általános hajléktalanellenes hangulatnak köszönhető, vagy amúgy sem vagy a csövik barátja? ;) Vigyázz, mert Újpesten messze ér a kezem közöttük! :)))))

    VálaszTörlés
  2. Hát... Érdekes az a nílusbarnított rész... csak ez a gyümölcssaláta háttér ne lenne. Ettől valahogy olyan felrobbant zöldséges-standon érzem magam, és sehogy se tudok a betűkre koncentrálni... :-)

    VálaszTörlés
  3. Nem mondom magam a csövik legközvetlenebb barátjának, de nem is tartom magam nagyon távol tőlük. Jártam én a Tömő utcába ebédet osztani nekik!
    Inkább azt szerettem volna, ha itt most békén hagynak.

    Ágoston: sajnálom, ha nem tetszik a háttér, szerintem tök vagány. És van rajta kakiszilva is, ami az egyik utamhoz köthető, így marad a háttér. Engem nem zavar. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van, jól van, csak húztalak :)néha én is azt szeretném, ha hozzám se szólnának, pedig azért kapom a fizetésem, hogy megszólítsam őket. :)))

      Törlés
    2. Rendben. Feldolgoztam, hogy marad a felrobbant gyömölcsös stand háttér. :-) Nade a "kakiszilva" az nem gránátalma? :-) Dinnye, kivi, cseresznye és gránátalma - nem? Amúgy a blogod tartalma nagyon érdekes, csak vizuális típus lévén próbálom feldolgozni az összehatást is a magam számára. :-)

      Törlés
  4. Tudod Ágoston csak hű maradok a Pázmány Chaotic University címhez :-) A gránátalma a kakiszilva számomra. Olaszban ettünk olyat, mert ott még a szar is megterem. Ez fontos. :-D :-D

    VálaszTörlés