2012. november 18., vasárnap

Pénteki ebéd

HaliHŐ!

Hát ugyebár szeretem a meredek dolgokat.
A múlthéten arra gondoltam, hogy mivel pénteken hál Isten elmarad az órám, leruccanok ebédelni egyet Hódmezővásárhelyre! (Nem, a közelben nem találtam kosztot és kvártéjt, mert a pesti helyen bár koszt van gondos kezek és ölelő karok már nem annyira...)

De hogy milyen bitangpusztolatosanfostos utam volt!

Úgy volt, hogy elindultam Budakesziről 9-kor. 14-re vártak engÖmet Vásárhelyen, gondoltam nagypofájúlag, hogy úgy is leérek... hát de nem!

10-re kiértem a Nagykőrösi útra (ld. fent, hogyan mentem oda) egy rövid idő alatt (15 pörc) felvett egy fuvaros olyan nagy fehér kocsival. Mondta, hogy Kecskemétre megy. Mondtam, hogy jó. Kérdeztem, hogy kecskeméti nagy pihenőben ki tud-e tenni. Mondta, hogy igen igen! Áh, a frászkarikát! Egy semmilyen pihenőben tett ki (Kecskemét előtt egy kicsivel)! Mert valami műholdas követő volt beépítve a kocsijába és nézi a "nagy mester" merre megy. Óh mondom... Ja és ide is több mint egy óráig mentünk, mert hát 80-as korlátozás van...

Na kipattanok a senki földjén, bent állt 10 román, bolgár, bosnyák stb. "jókülsejű" kamionos. Na mondom én itt aztán nem stoppolok! 20 percet vártam, míg egy ugyanolyan nagy fehér magyar (!) rendszámú kocsi be nem gyütt a megállóba. Nyeltem egy nagyot a retikülömmel (ugye csak hátizsákkal stoppolunk, de én ezt most megszegtem...) és odabattyogtam a sofőrhöz, aki konkrétan egy féldisznót burkolt épp. Elmondtam neki bánatomat és képzeljétek: pont Szegedre ment! JIHHÁ! Mentünk tova megint 80-al, "mer(t)korlátozásvan" másfél óráig zötyögtünk. Majdnem felvisított, amikor elmondtam neki, hogy ebédelni megyek. XD

Sajnos ezzel a sofőrrel az volt a bibi, hogy Szegeden a vásárhelyi megállónál előbb jött le a pályáról, ezért nekem kellett fognom egy kocsit arra a pár kilométerre. Na ez egy röpke órámba telt, mert nem akadt senki sem. Közben útbaigazítottam egy román házaspárt. Aztán jött egy ipse, aki annyira lehalt a Szeged táblámon, hogy én tkp. Szegeden miért ezzel stoppolok, hogy megállt. Elvitt vásárhelyi útra.

Itt nagyon hamar jött egy nő, aki házhoz vitt, ahol már várt is a gőzölgő leves. :-)

Cső!

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. bírom hogy lestoppolsz egy ebédért, kb. 100km-t... :D na stoppoljá, stopposcsaj!:)

    VálaszTörlés