2012. január 29., vasárnap

HK-Bp

Kedveseim!

Hétvégén Homokkomáromban jártam. Nos, aki esetleg nem tudja, hogy hol van eme lelkileg központi hely Magyarországon, annak elmondom, hogy M7 Óperenciáján túl, Ljubljanától innen, Nagykanizsától éppen nem messze. Ott pedig azért voltam, mert ott lenni jó.
A Nyolc Boldogság Közösség tágabb elköteleződési formájában, a Bárány Tanítványai projektben vannak egy páran. Én is köztük vagyok. Így töltöttünk el egy hétvégét imában, örömben [Kinga nevetés], tejben és mézben és időnként melegben.

No ez után a bevezető után lássuk mivan. Természetesen stoppal mentem Érdtől Nagykanizsára, onnan pedig busszal Hk-ba. Az odafele stoppon együtt mentem Radnai Kingával, mert megkért, hogy menjünk együtt (amúgy csak arra várt, hogy bekerüljön a blogba :P :) ). Ez az út, nagyon necces. Az emberek nem túl kedvesek, nem sok visszajelzést küldenek, nem sok az autó és senki nem megy Kanizsára, ergo időben el kell indulni. A busz fél 5 körül van, így én 10-es indulást lőttem be Érd, M7 felhajtónál, de Kinga hívott 10-kor most indult Pestről (itt, aki esetleg megrökönyödne, hogy mi a rákot akarunk mi Érden, annak mondom, hogy nihil a Budaörsi Mekis parkoló és a Sasadi út), mondom jó töltsük el az időt valahogy. Na ugye én az időelütés koronázott császárnője vagyok így végül Kinga várt rám, mire kegyeskedtem megérkezni.

11,50-kor álltunk ki a felhajtóra, 12,10-kor jött egy kocse, ami elvitt minket Velencéig. Ott voltunk olyan 12,25 felé. Na ott egy fél órát várakoztunk, egyszer csak tolat egy ürge az autópályáról vissza a parkolóba, mondom az csecse. Valamit pakolászott, aztán felvett minket (hja és a fehérvári parkolóba is tolatva érkezett :D). Ő mesélte, hogy csinált egy féléves kelet-európai stoppos körutat, ahová 75 Euróval ment el és 15 vissza és hozott. (!!!) Kérdeztük, h mit evett? Válasz: "Há volt ott elég gyümölcs!" :D
Na vele megérkeztünk 12,45-re Fehérvárra ott azért egy 30 percet ácsorogtunk és felvett egy fuvaros, aki fuvaros volt. :) Ment Kanizsára [zsírkirály], olyan bazi meleg volt a kocsiban, hogy beszunyáltunk rögvest. Csak arra ébredtünk fel, hogy egy böszme nagyot tüsszentett :D. Kirakott minket Kanizsán a buszmegállóba és cső-t mondtunk neki, majd észrevettem, hibádzik a sapim. És képzeljétek visszahozta a fószer! De rendes!

Na eddig az odautam. Most jöjjön a mai visszautam, ami jó volt, de már Kinga nélkül. Kicsit lelkiekben vacilláltam, mert lett volna visszafele hely az autókban, de égő lett volna nekem egy kanyit sem adni érte, és pénzem nem nagyon van. Hk-ból eljöttem a 12,50-es busszal és nem sikerült időben jeleznem az utolsó előtti megálló előtt, így rögvest kezdtem egy 30 perces gyaloglással. Nagykanizsán min. két helyen lehet felmenni a pályára, egyiken többen mennek a másikon kevesebben. Többen a Nagykanizsa észak vagy kelet vagy mittomén felhajtón szoktak menni, errefele egy darabig lehet sétálni, de aztán már nincs járda. Amikor erre a pontra eljutottam nekiálltam stoppolni, ez 13,42-kor volt. 14,40-ig szépen ácsorogtam. Iszonyat hideg volt, áhíí! Az elején még szóláncoztam szentek nevével :D aztán már csak dideregtem. Nagy nehezen jött egy csákó, aki elvitt a felhajtóig, 5 perc amúgy. Ott voltam 14,45-re. Ott vártam megint 15 percet a körforgalomban és ott áhhí, mindenki megbámult és egy egy mercedes is elment mellettem, akiből egy nagyon öreg mama nézett ki, már bocsánat de maga volt a halál! És ezen ott a semmi közepén visítva nevettem. Nagy rötyögés közt kiteszem a kezem és megáll egy kocsi és én bepattanok. Csávókám ül benne, egy ilyet szól: Parla italiano? Na mondom ezt nem hiszem el, hapsi olasz volt! Ez 15,00-kor volt. Útközben megálltunk kávézni, majd az autópályaút felénél rájött, hogy nincs matricája XD és megálltunk venni azt is, de még így is kirakott az érdi lehatónál 16,33-kor. Ott buszom nem volt, de két fuvarral elstoppoltam a ciszterekig (10 km) és onnan 10 perc alatt hazaértem 17,05 percre.

No ennyi a sztori, most kicsit pihegek a stopp ügyben.

5 megjegyzés:

  1. Időnként melegben... khhmm, erről nekem is vannak emlékeim, pedig nem vagyok fázós :) amúgy tetszett!

    VálaszTörlés
  2. Én csak azért írnák, hogy a blog-odba hogy-e lehet bekerülni.

    VálaszTörlés
  3. Marcel :-) Hát ha egyszer majd stoppal jössz haza külhonból, és pont ott leszek, akkor sima ügy :)

    VálaszTörlés
  4. Tartózkodó olvasói panasz: Arra gondoltam, hogy címet kéne adnod ezeknek az írásoknak, Kata! Valami hangulati vezérfonalat kapna az ember, hogy mire hangoljon rá. A Bárány Tanítványság, Mr. Csákó, Ms. Halál mind erős képi elemek, amelyek felkavarhatják a vizuális alkatú, érzékeny olvasóidat. Egy kreatív cím, az olyan lenne, mint a vitamin ezek emésztéséhez. Ja, meg hát a "lelki vacillálás" is olyan hosszan kicseng, és Da capo al fine interferál a Parla Italiano-val... Nagyon jó az írás, de a blogger digestivo nélkül hagyja a vendégeit. :-) Persze, azért éljen a blogger!

    VálaszTörlés
  5. Rendben Ágoston! Köszi a hozzászólást, igyekezni fogok! :-)

    VálaszTörlés