2012. október 17., szerda

öntözőberendezések

Salve!

Máma csak visszafele jöttem Pázmányról (odafele busszal mentem, kimentem az elmaradt órámra,  -.-   majd jöttem vissza...) és felvett egy 50 fele közelítő felvidéki ipse (ezt a szót Zita húgomnak küldöm, aki ma latin érettségizett).
Hát te jó ég! Leginkább ehhöz a Bödőcs féle megrendelőhöz tudnám hasonlítani, amit itt találtok meg a 4.10 perctől.

Az elején csak mondta mondta standepityerenoktacu nagy tisztelettel nekem a magáét történelemről, nagymamákról, professzorokról, én már rég elvesztettem a fonalat a mondandója témáját illetően, attól féltem, hogy visszakérdez, így inkább én kérdeztem meg tőle, hogy mi a helyzet a magyar állampolgársággal most Szlovákiában. Válasz: "Hát nagy tisztelettel kérem szépen, amikor Rimaszombatban megvolt még a téesz és Csehszlovákiában élt a nagyanyám, akkor kérem szépen, volt ott egy nagy ház, ahol is egy 99 éves nénike...." Jó inkább hagyjuk...Miután ezen a széles gondolati körön végigment, még kifejtette (és ebben szerintem igaza van), hogy inkább nagy magyarkodók vannak, akik itten mártíromságot szenvednek ezért és ennek hangot is adnak, és a mondatot így fejezte be: "miközben belekakálnak a ventilátorba". Hát ezen a hasonlaton felröhögtem.

Másik: megkérdeztem mivel foglalkozik. Válasz: "Képzelje el, hogy amikor a lányom -tudja a kisebbik- kiment most Kanadába és amikor ott annál a cégnél voltak olyanok, akik munkaruhákat is árusítanak akkor én rendeltem abból párat." Hát mondom ez fájintos. Én: "De mivel foglalkozik?" Válasz: "Ja, hogy én? Én, öntözőberendezésekkel." Na mondom végre kimondtad. Annál is inkább nagyon jó volt ez, mert a rézsünkbe Érden legott szeretnénk egy nagy mennyiségű levendulatövet beletolni a földbe, melyhez szükséges kellő mennyiségű víz is, amit csak öntözőrendszerrel lehet megoldani, hogy a meredek rézsű földje indokolatlan módon le ne jöjjön onnan. Az alappontokat megtudtam az öntözőrendszerekről, de hamar ott volt az Árpád-híd és kiszálltam....

szóval ilyenek vannak...

3 megjegyzés:

  1. szerintem ez a bácsi valami kemény anyagot tol, én valami szintetikus dologra tippelnék, de lehet, hogy sima Technokol Rapid.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Marcel! Szerintem csak simán örült, hogy, aki meghallgatta! A javítást is köszi!

    VálaszTörlés